Polecamy

Jak przekonać dzieci do czytania, kiedy widok rodzica z książką nie wystarcza? Przemysław Staroń, niezwykły pedagog, psycholog i kulturoznawca, Nauczyciel Roku 2018, poleca 15 tytułów, które mają szansę na zawsze utkwić w dziecięcej pamięci. Wychowują, uczą i zarażają miłością do czytania. W każdym wieku!

Inteligencja wieloraka to teoria opracowana na początku lat 80. XX wieku przez Howarda Gardnera, który do „inteligencji”, mierzonej poprzez testy IQ, dodaje swoje osiem typów zawartych w blokach.

Lato i wakacje już za progiem! Czym zająć dziecko, by jak najwięcej czasu spędzało na świeżym powietrzu? Oto kilka pomysłów.

Międzynarodowy Festiwal Teatrów dla Dzieci Dziecinada to skierowane do najmłodszych, jedyne na taką skalę wydarzenie teatralne we Wrocławiu. W programie, obok teatrów inicjacyjnych dla maluchów, znaleźć można też bajki dla przedszkolaków i dzieci w wieku szkolnym oraz dla dzieci… wciąż mieszkających w wielu dorosłych. To także pokazy plenerowe, gry i zabawy na świeżym powietrzu oraz warsztaty dla całych rodzin.

6. edycja Dziecinady już w październiku 2018.

Dwie Siostry nagrodzone

Poznaj książki, które warto przeczytać!

kontakt

Społeczna Szkoła Podstawowa im. Astrid Lindgren w Miliczu