Budujemy postawy i wzmacniamy

Drodzy Uczniowie,
Dziś zwracam się, szczególnie do Was, chociaż mam – oczywiście – nadzieję, że odczytacie ten list wspólnie z Waszymi Rodzicami.

Kolejny raz został przedłużony czas kwarantanny, a co za tym idzie – nauki zdalnej, tym razem do
dn. 24 maja 2020r.

Wiem, że ten rodzaj pracy jest nie lada wyzwaniem, ale wiem też od Waszych Wychowawców i Nauczycieli, że pracujecie z dużym zaangażowaniem, radząc sobie z różnymi trudnościami wynikającymi z obecnej sytuacji. Oprócz nauki znajdujecie też czas na rozwijanie swoich zainteresowań, realizowanie ambitnych wyzwań i angażowanie się w wiele ciekawych projektów. Mało tego – robicie to z radością i pasją! Jesteście bardzo dzielnymi młodymi ludźmi!

Zawsze powtarzaliśmy Wam i Waszym Rodzicom, że przygotowujemy Was do życia w szybko zmieniającej się rzeczywistości, wśród wyzwań, jakie niesie ze sobą XXI wiek. Świat wokół nas zmienił się szybciej niż się spodziewaliśmy. Wiemy jednak, że za chwilę to Wy będziecie liderami tych zmian, bo nie boicie się nowości, bo macie otwarte głowy, potraficie myśleć odważnie, kreatywnie i samodzielnie.
Zmiana zawsze jest wyzwaniem, ale można dostrzec w tej zmianie, którą podsunął nam los, szansę na rozwój. Cieszę się, że wspólnie z całą społecznością naszej szkoły – Waszymi Nauczycielami, Wychowawcami, Rodzicami – podjęliście rękawicę i wykorzystujecie ten czas w sposób mądry i odpowiedzialny.

Kolejne dni nauki zdalnej przed nami. Pracujemy zgodnie ze znanym Wam już planem zajęć, a jednocześnie cały czas uczymy się nowych – lepszych i bezpieczniejszych – narzędzi.

Na koniec zostawiam Wam kilka ważnych zdań, które widnieją w jednym z muzeów w Nowym Jorku:
LEARN THE PAST. CONFRONT THE PRESENT. EDUCATE THE FUTURE. – spróbujcie je przetłumaczyć wspólnie z Rodzicami lub na najbliższych zajęciach języka angielskiego.
Życzę Wam i Waszym Rodzicom siły ducha i zdrowia!

Anna Przybyło

P.S. Proszę, podziękujcie też  Waszym Rodzicom za wszystkie słowa uznania i wsparcia, które do nas trafiają.