Plany lekcji do pobrania

4B

Zajęcia dodatkowe

Widowiska teatralne
Program zajęć realizowany jest według autorskich, innowacyjnych scenariuszy. Umożliwia młodym miłośnikom sztuki profesjonalne wprowadzenie w świat teatru: jego historię, tradycję, zwyczaje, język. Dzieci działają w zespole,uczą się używać swoich emocji, poznają tajniki gry aktorskiej, współuczestniczą w tworzeniu widowiska szkolnego.
Widowiska muzyczne
W trakcie zajęć dzieci pracują nad oddechem i głosem, uczą się technik relaksacyjnych i wydobywania dźwięków. Uruchamiają głos i ciało. Ćwiczą role śpiewane i mówione. Śpiewem i choreografią przygotowują etiudy muzyczne semestralnego spektaklu teatralnego.
Książka i film
Warsztaty rozwijające inteligencję językową. O pogłębionej wrażliwości estetycznej. Przygotowujące do aktywnego uczestnictwa w kulturze poprzez poznawanie książek i filmów ambitnych, z pedagogicznym przesłaniem.
Gry i łamigówki
Warsztaty stymulujące inteligencję matematyczno-logiczną. Wzbudzają zainteresowanie światem symboli liczbowych i operacji matematycznych. Poprzez gry planszowe, zagadki łamigłówki dzieci rozwijają wyobraźnię i myślenie krytyczne.
Sport i zabawa
Pędzel i papier
Warsztaty wspierające rozwój inteligencji ruchowej. Preferowana forma zajęć dla dzieci, które rozumieją świat poprzez ruch i kontakt fizyczny. Zajęcia polegające na organizacji zabaw zespołowych, tańców integracyjnych i gier team buildingowych.

Osiągnięcia

Magdalena Plamieniak

Sukces w konkursie języka angielskiego

Uwaga! Uwaga! Kolejny sukces naszych uczniów  Fabian Janiszewski oraz Mikołaj Maniów zajęli II miejsce w Powiatowym Konkursie Języka Angielskiego! Gratulujemy i wspólnie z Wami cieszymy

Sprawdź jakie lektury, ćwiczenia i  podręczniki będą Cię obowiązywać.

kontakt

Szkoła Podstawowa im. Astrid Lindgren