Plany lekcji do pobrania

4B

Zajęcia dodatkowe

Widowiska teatralne
Program zajęć realizowany jest według autorskich, innowacyjnych scenariuszy. Umożliwia młodym miłośnikom sztuki profesjonalne wprowadzenie w świat teatru: jego historię, tradycję, zwyczaje, język. Dzieci działają w zespole,uczą się używać swoich emocji, poznają tajniki gry aktorskiej, współuczestniczą w tworzeniu widowiska szkolnego.
Widowiska muzyczne
W trakcie zajęć dzieci pracują nad oddechem i głosem, uczą się technik relaksacyjnych i wydobywania dźwięków. Uruchamiają głos i ciało. Ćwiczą role śpiewane i mówione. Śpiewem i choreografią przygotowują etiudy muzyczne semestralnego spektaklu teatralnego.
Książka i film
Warsztaty rozwijające inteligencję językową. O pogłębionej wrażliwości estetycznej. Przygotowujące do aktywnego uczestnictwa w kulturze poprzez poznawanie książek i filmów ambitnych, z pedagogicznym przesłaniem.
Gry i łamigówki
Warsztaty stymulujące inteligencję matematyczno-logiczną. Wzbudzają zainteresowanie światem symboli liczbowych i operacji matematycznych. Poprzez gry planszowe, zagadki łamigłówki dzieci rozwijają wyobraźnię i myślenie krytyczne.
Sport i zabawa
Pędzel i papier
Warsztaty wspierające rozwój inteligencji ruchowej. Preferowana forma zajęć dla dzieci, które rozumieją świat poprzez ruch i kontakt fizyczny. Zajęcia polegające na organizacji zabaw zespołowych, tańców integracyjnych i gier team buildingowych.

Osiągnięcia

Magdalena Plamieniak

Super Koderzy w naszej szkole

Już są! Wyniki rekrutacji do programu SuperKoderzy, do którego została zgłoszona nasza szkoła. Uczniowie pod okiem P. Magdaleny Bieńkowskiej, Pauli Moczulskiej oraz Klaudii Mus stworzyli

Osiągnięcia
Magdalena Plamieniak

Sukces w konkursie języka angielskiego

Uwaga! Uwaga! Kolejny sukces naszych uczniów  Fabian Janiszewski oraz Mikołaj Maniów zajęli II miejsce w Powiatowym Konkursie Języka Angielskiego! Gratulujemy i wspólnie z Wami cieszymy

Sprawdź jakie lektury, ćwiczenia i  podręczniki będą Cię obowiązywać.

kontakt

Szkoła Podstawowa im. Astrid Lindgren