Polityka prywatności Fundacji KOM

Fundacja KOM, będąca właścicielem strony internetowej www.fundacjakom.pl przykłada wielką wagę do respektowania praw przysługujących swoim klientom/użytkownikom w/w serwisów, ze szczególnym uwzględnieniem prawa do ochrony ich prywatności oraz danych tych podmiotów. W związku z tym Fundacja KOM oświadcza i informuje, że gromadzi jedynie minimum informacji i danych należących do klientów/użytkowników serwisu internetowego www.fundacjakom.pl w celu lepszego zrozumienia potrzeb swoich klientów/użytkowników oraz dostosowania serwisów, w tym ich funkcjonalności i ergonomii do zmieniających się oczekiwań klientów/użytkowników.  Między innymi w tym celu Fundacja KOM pozyskuje i przetwarza niezbędne dane, w tym dane osobowe klientów i użytkowników serwisów. Pozyskiwanie danych przez Fundację KOM odbywa się, w zależności od rodzaju danych:

- z inicjatywy klienta/użytkownika poprzez dobrowolne podanie danych w formularzach kontaktowych, formularzach zapisu do newslettera itp.

lub

Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady i mechanizmy stosowane przez Fundację KOM przy gromadzeniu i przetwarzaniu danych klientów/użytkowników serwisu www.fundacjakom.pl . Korzystanie w jakikolwiek sposób z w/w serwisu/strony internetowej jest wyrazem akceptacji zapisów przedstawionych w poniższym dokumencie.

Administrator danych i kontakt:
Administratorem danych osobowych, jakie są  przekazywane w związku z korzystaniem z usług Fundacji KOM, w tym strony internetowej
www.fundacjakom.pl,  jest Fundacja KOM z siedzibą w Miliczu, przy ul. Dąbrowskiego 3, wpisaną do rejestru przedsiębiorców KRS przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia Fabrycznej we Wrocławiu pod nr KRS 0000452919, NIP: 9161393305, REGON: 022089690.

Gromadzone dane osobowe są przekazywane przez klientów/użytkowników dobrowolnie i przetwarzane przez Fundację KOM wyłącznie dla celów i w sposób podany w treści oświadczenia klienta/użytkownika w przedmiocie zgody na przetwarzanie jego danych osobowych w celu prawidłowego świadczenia usług przez Fundację KOM oraz zgodnie z obowiązującymi przepisami, a w szczególności przepisami ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych.

Fundacja KOM nie jest uprawniona i nie przekazuje danych, w tym w szczególności danych osobowych swoich klientów żadnym  podmiotom trzecim. Dane uzyskane przez Fundację KOM zgodnie z niniejszą Polityką prywatności Fundacji KOM wykorzystuje wyłącznie dla własnych celów marketingowych, o czym klient/użytkownik serwisu został przez Fundację KOM poinformowany przed przekazaniem Fundacji KOM swoich danych i udzieleniem Fundacji KOM zgody na ich pozyskiwanie i przetwarzanie w tym celu.

Każdemu klientowi/użytkownikowi serwisu, którego dane osobowe znajdują się z zbiorze danych osobowych przetwarzanym przez Fundację KOM, przysługuje zgodnie z art. 32 ust. 1 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych prawo do kontroli przetwarzania danych osobowych, które należą do klienta/użytkownika serwisu, na zasadach określonych w art. 32-35 ustawy o ochronie danych osobowych. W każdym momencie klient/użytkownik ma prawo do wglądu do swoich danych oraz do ich poprawiania, a także do zgłoszenia żądania zaprzestania przetwarzania i usunięcia danych z bazy.

W celu uaktualnienia swoich danych osobowych, usunięcia danych osobowych z bazy, zapytań dotyczących ochrony prywatności prosimy o kontakt z Fundacją KOM poprzez stosowny formularz na stronie www.fundacjakom.pl, telefonicznie (+48 512 205 295) lub mailowo (Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.).

Dane zbierane podczas rejestracji:
W celu otrzymania materiałów reklamowych, informacyjnych oraz innych związanych z działalnością Fundacji KOM konieczne jest wyrażenie zgody na przekazywanie informacji handlowych przez Fundację KOM. Fundacja KOM może prosić o podanie swoich danych osobowych (nazwiska, adresu, numeru telefony, adresu e-mail), a także o podanie danych nie mających takiego charakteru, które jednak również objęte są niniejszą Polityką.

Podanie danych osobowych, a także zgoda na ich przetwarzanie udzielana przez klienta/użytkownika serwisu jest dobrowolne, ale jest konieczne do świadczenia przez Fundację KOM usług na rzecz klienta/użytkownika serwisu, obejmujących m.in. wysyłkę informacji o ofercie Fundacji KOM, informacje marketingowe i inne dotyczące działalności Fundacji KOM.

Dane zbierane automatycznie:
Podczas wizyty na stronie internetowej, należącej do Fundacji KOM pod adresami:
www.fundacjakom.pl, automatycznie zbierane są wyłącznie dane (tzw. Pliki Cookies) dotyczące wizyty i obejmujące swoim zakresem następujące dane: adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego, itp.  Dane te nie obejmują danych osobowych klienta/użytkownika serwisu, jak również nie mają charakteru indywidualnego i tym samym nie pozwalają na jednoznaczne zidentyfikowanie klienta/użytkownika serwisu.  Pliki Cookies mogą być nieaktywne w wykorzystywanej przez klienta/użytkownika przeglądarce sieciowej. Jeśli użytkownik nie wyraża zgody na wysyłanie i korzystanie przez Deftrans sp. z o.o. plików Cookies, nie będą one wykorzystywane w żaden sposób, m.in. do zapamiętania preferowanych ustawień strony internetowej. Szczegółowe zasady dotyczące stosowania plików Cookie znajdują się w poniższym dokumencie.

Badania:
Uczestnicząc dobrowolnie w badaniach marketingowych, wypełniając ankiety i kwestionariusze, umieszczone w serwisie
www.fundacjakom.pl, klient/użytkownik serwisu może dostarczyć nam istotnych informacji, dotyczących m.in. interesujących go produktów i usług, powodów, dla których korzysta z usług Fundacji KOM itp. dzięki czemu Fundacja KOM może dowiedzieć się więcej o preferencjach klienta/użytkownika oraz dostosowywać ofertę do potrzeb klienta/użytkownika. Udział klienta/użytkownika w badaniu oraz przekazanie danych klienta/użytkownika w ramach badania jest całkowicie dobrowolne i następuję po uprzednim poinformowaniu klienta/użytkownika o prowadzonym badaniu, zasadach uczestnictwa i pozyskiwania danych. Pozyskiwanie i przetwarzanie danych klienta/użytkownika wymaga w każdym przypadku uzyskania zgody klienta/użytkownika oraz poinformowania klienta/użytkownika o zasadach przetwarzania przekazywanych przez niego danych.

Dane zbierane podczas kontaktu z Deftrans sp. z o.o.:
Podczas kontaktu z Fundacją KOM, w celu dokonania przez uprawnionych pracowników Fundacji KOM interesujących klienta/użytkownika czynności, obejmujących w szczególności: złożenie zapytania ofertowego za pomocą telefonu czy też poczty e-mail, złożenie wniosku, podania czy oferty współpracy Fundacja KOM może poprosić klienta/użytkownika o przekazanie danych obejmujących w szczególności: imię i nazwisko, adres, adres e-mail, numer telefonu w celu umożliwienia zwrotnego kontaktu i przekazania odpowiedzi na pytanie lub oferty. Podanie tych danych nie jest obowiązkowe, lecz jest niezbędne do dokonania czynności lub uzyskania informacji, które interesują klienta/użytkownika. Pozyskanie i przetwarzanie danych osobowych jest możliwe wyłącznie po wyrażeniu uprzedniej zgody przez klienta/użytkownika i odbywa się zgodnie z przepisami ustawy o ochronie danych osobowych oraz na zasadach wskazanych w niniejszej Polityce prywatności.

Wykorzystywanie danych osobowych przez Fundację KOM:
Dane osobowe, na których przekazanie i przetwarzanie klient/użytkownik wyraził zgodę, będą przetwarzane przez Fundację KOM wyłącznie w zakresie i celu, jakie obejmowała dana zgoda lub w celu dozwolonym ustawą.
Dane zbierane automatycznie wykorzystywane będą przez Fundację KOM do analizy zachowania klientów/użytkowników na stronach WWW oraz do ustalenia danych demograficznych klientów/użytkowników w celu bieżącej analizy typów klientów/ użytkowników serwisu www.fundacjakom.pl .
Dane zbierane w trakcie korespondencji  będą wykorzystane wyłącznie w celu pełnej i sprawnej odpowiedzi na zapytanie Użytkownika.

Formy kontaktu Fundacji KOM z klientem/użytkownikiem:
W zależności od wybranej przez klienta/użytkownika w stosownym formularzu lub zgłoszeniu formą kontaktu Fundacji KOM z klientem/użytkownikiem może być e-mail, kontakt telefoniczny lub przesyłka pocztowa.

Zastrzeżenie

Niniejsza Polityka Prywatności nie dotyczy stron internetowych podmiotów, do których dane kontaktowe lub linki mogą widnieć lub odsyłać na stronie www.fundacjakom.pl. Linki do innych stron internetowych podawane są wyłącznie dla wygody  i informacji klientów/użytkowników stron należących i administrowanych przez Fundację KOM . Inne strony internetowe mogą mieć swoje własne zasady ochrony danych osobowych. Fundacja KOM nie ponosi odpowiedzialności za informacje, dostarczone przez te strony, albo gromadzone za ich pośrednictwem, ani za jakiekolwiek inne działania tych stron względem klientów/użytkowników.

Zmiany Polityki Prywatności.
Oferta i usługi Fundacji KOM mogą z czasem ulegać zmianie. Zmianie będą również ulegały technologie, standardy i wymagania związane z funkcjonowaniem w Internecie. W związku z tym niniejsza Polityka Prywatności również może w przyszłości ulegać zmianom. Każda nowa obowiązująca wersja Polityki Prywatności będzie zamieszczana na stronach internetowych należących i administrowanych przez Fundację KOM wraz ze stosownym komunikatem i będzie obowiązywała w nowym brzmieniu od dnia powiadomienia o jej zmianie poprzez jej umieszczenie na stronie/stronach internetowych należących i administrowanych przez Fundację KOM.

– Mozilla Firefox:
– Google Chrome:
– Opera 8.0:

– umożliwiają dostosowanie zawartości stron internetowych do preferencji klienta/użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie klienta/użytkownika serwisu/strony internetowej i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do indywidualnych potrzeb klienta/użytkownika.
– umożliwiają tworzenie statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób klienci/użytkownicy serwisów/stron internetowych korzystają ze stron internetowych i serwisów, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości.

– sesyjne – to pliki tymczasowe, które przechowywane są w urządzeniu klienta/użytkownia do czasu wylogowania, opuszczenia strony czy wyłączenia przeglądarki internetowej,

– wydajnościowe – służące do zbierania informacji o sposobie korzystania ze strony, by zapewnić lepsze funkcjonowanie strony,
– funkcjonalne – pozwalające „pamiętać” o ustawieniach klienta/użytkownika (np. język, rozmiar czcionki),

Nota prawna

Wszelkie prawa, w tym majątkowe prawa autorskie do zawartości niniejszej strony o adresie/domenie: www.fundacjakom.pl, w tym jej szaty graficznej oraz układu, a w szczególności prawa do zamieszczonych na niej znaków towarowych, przysługują wyłącznie i bezpośrednio do Fundacji KOM lub do osób fizycznych lub prawnych, których materiały zgodnie z prawem są udostępniane na niniejszej stronie. Zarówno strona o adresie/domenie www.fundacjakom.pl jako całość, jak i poszczególne jej elementy są chronione przepisami prawa, w tym zwłaszcza ustawy z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (t.j. Dz. U. z 2006 r., Nr 90, poz. 631 z późn. zm.); ustawy z dnia 16 kwietnia 1993 r. o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji (t.j. Dz. U. z 2003 r., Nr 153, poz.1503 z późn. zm.); ustawy z dnia 30 czerwca 2000 r. prawo własności przemysłowej (t. j. Dz. U. z 2003 r., nr 119, poz. 1117 z późn. zm.). Osoby korzystające z niniejszej strony mają prawo do pobierania, utrwalania, drukowania fragmentów i danych zamieszczonych na niniejszej stronie internetowej po uzyskaniu zgody właściciela strony i pod warunkiem nienaruszania praw autorskich oraz praw z rejestracji znaków towarowych przynależnych Fundacji KOM lub osobom trzecim.

Fundacja KOM informuje i zastrzega, że wszelkie dane zamieszczone na niniejszej stronie internetowej mają wyłącznie charakter informacyjny i w razie wątpliwości nie stanowią wiążącej oferty w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 23 kwietnia 1964 r. (Dz. U. 1964 Nr 16 poz. 93 z późn. zm.). Zgodnie z art. 2 ust. 2 ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. 144, poz. 1204 ze zm.) nie wyrażamy zgody na umieszczanie na stronie www.fundacjakom.pl i/lub przesyłanie niezamówionych informacji handlowych, materiałów promocyjnych, jak i wszelkich pozostałych form reklamowych.

Fundacja KOM zastrzega sobie prawo do dokonywania na stronie www.fundacjakom.pl wszelkich zmian w tym poprawiania informacji zawartych na stronie w każdym czasie, bez konieczności wcześniejszego powiadomienia adresatów strony i/lub innych osób trzecich.

Fundacja KOM nie ponosi odpowiedzialności za zawartość stron internetowych nie stanowiących własności Fundacji, do których odnośniki (linki) zostały zamieszczone na niniejszej stronie.